Gemeente De Ronde Venen neemt provinciale geitenstop over -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Gemeente De Ronde Venen neemt provinciale geitenstop over

9 januari 2019

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen passen de door de provincie Utrecht op 11 juli 2018 afgekondigde geitenstop (een verbod op vestiging en uitbreiding van geitenhouderijen) ook toe op aanvragen voor een milieuvergunning die vóór 11 juli 2018 zijn ingediend.

Dit blijkt uit een >> notitie van 18 december 2018 << aan de gemeenteraad naar aanleiding  van vragen van de fractie PvDA/GroenLinks.

Uit onderzoek waarop provincie en gemeente zich baseren, blijkt een sigificant verband tussen de aanwezigheid van geitenhouderijen en een verhoogd risico op longontsteking bij omwonenden. De geitenstop bljft van kracht zolang er geen duidelijkheid is over mogelijk te nemen bedrijfsmaatregelen.

Voor Abcoude betekent dit dat er geen vergunning wordt verleend voor een aangevraagde uitbreiding van een geitenhouderij op Gein Noord. Die aanvraag moet overigens ook nog worden getoetst aan het ‘grondgebondenheidscriterium’.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...