Van tijd tot tijd verschijnen er speciaal aan het Gein gewijde uitgaven:

Het boek Het Gein – Levensloop van een rivier
Dit in 1998 onder redactie van de (oud) bestuursleden Marijke Carasso-Kok en Jan Slofstra verschenen boek over het verleden van het Gein, zijn natuur- en landschapswaarden, maar vooral ook over zijn bewoners en de wijze waarop zij het Gein hebben vormgegeven, is helaas niet meer in de boekhandel te koop. Wellicht nog wel in antiquariaten, ook via internet!

geinboek

 

De gids In het voetspoor van Mondriaan en Olie – Wandelen en fietsen langs het Gein
Dit in 2005 verschenen prachtige boekje neemt je tijdens wandeling of fietstocht bij de hand door de geschiedenis van het Gein en is voor zover bekend niet meer nieuw te koop, maar wel tweedehands op internet verkrijgbaar.

in het voetspoor van m en o

 

De CD met Mijmeringen van Gied Jaspars, muzikaal omlijst door Bert Barten op een speciale nog steeds te bestellen VPRO-uitgave. Gied Jaspars woonde in zijn laatste levensfase aan het Gein. Regelmatig voer hij over het Gein met zijn boot met fluistermotor.

mijmeringen van gied jaspars

Het boekje Sporen onder water

Begin 2006 is, op initiatief van oud Spaar het Gein voorzitter Jan Swinkels, het plan opgevat een boekje over de totstandkoming van het Aquaduct te laten uitbrengen. In eendrachtige samenwerking tussen vertegenwoordigers van de gemeente, de vereniging Spaar het Gein, de vereniging Bescherming Spoorbuurt Abcoude, de vereniging Historische Kring Abcoude-Baambrugge en de stichting Cultuurhistorische Publicaties Abcoude en met forse subsidie, is een auteur gezocht en gevonden (Taki Swildens) die enthousiast en voortvarend aan de slag is gegaan. Het boekje, genaamd Sporen onder water, bevat ook een DVD met fraaie beelden van de bouwwerkzaamheden, gemaakt en vergaard door Jan Swinkels. Het boekje is op de dag van de officiële opening van het verdubbelde spoor, op 2 juni 2007, aangeboden aan minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat.

sporenonderwater