Provincie trekt helikopterontheffing voor Gein Noord in. -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Provincie trekt helikopterontheffing voor Gein Noord in.

18 september 2017

Het verzet van Spaar het Gein tegen het gebruik van het Geingebied als heliplatform heeft een eerste succes opgeleverd. HeliCentre BV, dat op 23 september 2017  55 rondvluchten boven Abcoude wil verzorgen, heeft voor een andere locatie (Verlengde Voetangelweg, ten westen van de A2) ontheffing gevraagd. Die is op 15 september 2017 verleend. De ontheffing voor Gein Noord 23 is op 15 september 2017  ingetrokken.

Het schorsingsverzoek dat op 14 september 2017 bij de rechtbank Utrecht voor deze locatie is ingediend, hoeft daarom niet meer behandeld te worden. Dat ligt anders voor het schorsingsverzoek dat voor de locatie Gein Zuid 12 is ingediend. Dat is behandeld op 4 oktober 2017 door de rechtbank Utrecht. Die ontheffing, waartegen ook beroep is ingesteld, is dus nog niet van de baan. De rechtbank doet op 18 oktober 2017 uitspraak.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...