Bezwaar, beroep en schorsingsverzoek tegen helikoptervluchten -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Bezwaar, beroep en schorsingsverzoek tegen helikoptervluchten

14 september 2017

Ondanks de hoopgevende beslissing van 29 augustus 2017 van Gedeputeerde Staten van Utrecht op een bezwaarschrift van Spaar het Gein heeft de uitvoerende dienst van de provincie, de RUD, op 6 september 2017 voor de locatie Gein Zuid 12 toch een nieuwe ontheffing verleend aan HeliFlight Holland BV, ditmaal voor 2 x 20 vluchtbewegingen op 21 oktober en 16 december 2017. Omdat de beslissing van 6 september 2017 verkeerde informatie bevatte, is deze op 29 september 2017 verbeterd, maar zij behield dezelfde strekking.

Daarnaast is op 8 september 2017 door diezelfde uitvoerende dienst van de provincie aan een andere helikopteronderneming (HeliCentre BV) een ontheffing verleend voor maar liefst 110 vluchtbewegingen (55 starts en 55 landingen) op zaterdag 23 september 2017 vanaf Gein Noord 23.

Het bestuur van Spaar het Gein meent dat het Geingebied volstrekt ongeschikt is om als heliplatform voor pretvluchten te fungeren. Namens de vereniging is dan ook op 14 september 2017 beroep bij de rechtbank aangetekend tegen de ontheffing van 6 september 2017 voor Gein Zuid 12 én is op 14 september 2017 bezwaar gemaakt bij de provincie tegen de ontheffing van 8 september 2017 voor Gein Noord 23. Om te voorkomen dat de beslissingen op het beroep en bezwaar als mosterd na de maaltijd komen, is op 14 september 2017 in beide zaken (Gein Zuid en Gein Noord) ook een schorsingsverzoek bij de president van de rechtbank ingediend.

Het bestuur betreurt het dat het de initiatiefnemer voor de 55 pleziervluchten op 23 september 2017 (Plus Abcoude), hiermee mogelijk voor het blok zet, maar dat heeft niet tot een andere afweging geleid. Spaar het Gein meent overigens dat de provincie primair verantwoordelijk is voor de te faciliterende opstelling naar commerciële helikopterondernemingen.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...