Meer helikopters -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Meer helikopters

7 september 2017

De inkt van de beslissing van de provincie Utrecht om de ontheffing voor helikoptervluchten vanaf Gein Zuid in te trekken is nog maar net droog, of het Gein wordt opnieuw geconfronteerd met een aanvraag om helikoptervluchten vanuit het Gein toe te staan. Nu heeft een andere commerciële helikoptermaatschappij, HeliCentre BV uit Lelystad, ontheffing gevraagd om op 23 september 2017 55 (!) vluchten te mogen verzorgen vanaf Gein Noord.

Om dezelfde redenen als aangevoerd tegen de ontheffing voor Gein Zuid, zal Spaar het Gein zich ook verzetten tegen een ontheffing voor Gein Noord. Het Gein is niet geschikt om als heliplatform voor pleziervluchten te fungeren. Dit heeft Spaar het Gein per brief van 7 september 2017 aan de provincie laten weten.

Het bestuur betreurt het dat het de inititiefnemer, in dit geval Plus Abcoude, hiermee mogelijk voor het blok zet, maar dat heeft niet tot een ander standpunt geleid. Spaar het Gein meent overigens dat de provincie verantwoordelijk is voor de in haar optiek te faciliterende opstelling naar commerciële helikopterondernemingen.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...