Update fietsbrug bij Nigtevecht -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Update fietsbrug bij Nigtevecht

12 mei 2017

Op 10 mei 2017 informeerde de provincie belangstellenden over de voortgang van de werkzaamheden aan de fietsbrug bij Nigtevecht.

De werkzaamheden liggen tot nu toe op schema (brug zou september 2017 kunnen worden ‘ingevaren’), maar waarschijnlijk ontstaat er vertraging door aanvullende eisen van RWS ten aanzien van de kolommen en aanvaringsgevaar. Hierdoor moeten ontwerpen worden aangepast (niet zichtbaar). Onbekend is nog tot hoeveel vertraging dit gaat leiden.

De stalen brugdelen worden op dit moment in België geproduceerd en zullen straks in delen over de weg naar ‘de punt’ bij Nigtevecht worden getransporteerd. Daar volgt de eindassemblage en conservering en dan zal de brug in zijn geheel met een speciaal ponton naar zijn bestemming worden gevaren. Geïnteresseerden kunnen hierover worden geïnformeerd om deze gebeurtenis mee te maken.

RWS schijnt meer gronden voor natuurontwikkeling te hebben aangekocht zodat straks het wandelpad afbuigt en recht tegenover de Gedenkplaats gaat uitkomen.

De verlichting zal worden verzorgd door een soort passieve lichtbronnen die overdag voldoende opladen om de hele nacht op te kunnen lichten. Deze liggen als een soort punaises om de 2 meter aan beide zijden van het fietspad om de fietser te geleiden. Er komen dus geen lantaarnpalen die veel strooilicht werpen en het duister verstoren. Deze zorg is in een eerder stadium nadrukkelijk naar voren gebracht door o.a. Spaar het Gein.

Aan de Nigtevecht kant zal ergens in juni in de nacht de Kanaaldijk worden omgelegd, om ruimte te maken voor de faunapassage. Deze nieuwe weg heeft een tunnel voor deze faunapassage.

Veel informatie over het project is te vinden in het beeldkwaliteitsplan dat kan worden gedownload van fietsbrugnigtevecht.nl.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...