Breder onderzoek naar (oplossingen) Stationsstraatproblematiek bepleit -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Breder onderzoek naar (oplossingen) Stationsstraatproblematiek bepleit

5 mei 2017

Spaar het Gein heeft het College van burgemeester en wethouders in een brief van 5 mei 2017 gevraagd om een breder onderzoek naar oplossingen voor de verkeersproblematiek in de Stationsstraat. Onlangs heeft de gemeente veel bewoners uit andere straten in Abcoude verrast met een brief waarin onderzoek naar de mogelijkheden van een autobrug over het Gein bij het Rien Nouwen Aquaduct werd aangekondigd.  Deze optie was eerder tijdens een bijeenkomst van Stationsstraatbewoners genoemd als beste optie van een aantal alternatieven genoemd. Met een brug kan een andere verkeerscirculatie worden georganiseerd.

Een brugoplossing heeft natuurlijk gevolgen voor een groter gebied dan alleen de Stationsstraat. Spaar het Gein spreekt nu geen voor- of afkeur voor een dergelijke optie uit, maar verzoekt de gemeente om een bredere omgeving bij een onderzoek te betrekken en daarbij ook andere oplossingen (en de gevolgen) te betrekken. Alleen dan kan breed draagvlak worden gecreëerd voor een besluit.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...