Toenemende overlast Schiphol -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Toenemende overlast Schiphol

6 mei 2024

Ingezonden brief: toenemende overlast Schiphol; klacht indienen helpt.

Het aantal vluchten dat over Abcoude en het Geingebied komt is tezamen met de groei van Schiphol de afgelopen jaren weer flink toegenomen. De overlast dus ook. En dan is er nog de dreiging van een vierde aanvliegroute waarbij ruim 1/3 van alle vertrekkende vluchtende vluchten over Abcoude dreigt te komen en waarmee het  aantal vliegtuigen door betreffende luchtruim naar alle waarschijnlijkheid gaat verdubbelen. Als deze route er komt, dan denken we straks met weemoed terug aan deze rustige tijd. Ik roep dan ook mensen op om tot actie over te gaan. Denken dat dat geen zin heeft, is een absolute misvatting.

Terug naar het nu. Vorig jaar bleek er te veel vliegherrie boven Uithoorn, waarna inspectie hint op acties. Minder vliegtuigen over Uithoorn dus. Meer recentelijk deed de Rechtbank een opvallende uitspraak: “Staat schendt mensenrechten omwonenden Schiphol”. Mooi dacht ik, als inwoner van het Gein & Abcoude, daar zullen wij vast ook onder vallen. Ik contacteerde de initiatiefneemster en zei gaf mij een verrassend antwoord. Nee, helaas valt Abcoude er niet onder. Op mijn vraag waarom Abcoude buiten de overlast contouren viel kreeg ik feitelijk een opvallend antwoord; “Vanuit Abcoude wordt niet zoveel geklaagd, zie pagina 2 https://bezoekbas.nl/wp-content/uploads/2023/04/Q4-2023-Aalsmeerbaan-.pdf

En met dit argument, en vooral onderliggende stuk is er maar 1 conclusie mogelijk. Een klacht indienen helpt. Want aan de hand van het totaal aantal klachten wordt onderzoek gedaan toekomstig (vlieg)beleid gemaakt en tevens dient het als basis voor rechters bij uitspraken.

Kortom: dien zo vaak als nodig een klacht in bij Bewoners Aanspreekpunt Schiphol www.bezoekbas.nl en laat u horen bij de politieke discussie over de vierde aanvliegroute en teken desgewenst ook de petitie www.stop4deroute.nl

D. Kerkhoff

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...