Bezwaar tegen kleine boerderijmolens ingetrokken -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Bezwaar tegen kleine boerderijmolens ingetrokken

13 maart 2024

Het bestuur van Spaar het Gein had eerder dit jaar bezwaar gemaakt tegen de vergunning van B&W om twee kleine windmolens te plaatsen in de polder achter Gein Zuid 26. Reden voor plaatsing in de open polder was dat de molens van TenneT niet onder of nabij de pal achter de boerderij lopende hoogspanningsverbinding geplaatst mochten worden.

Spaar het Gein meent dat boerderijmolens uitsluitend op of nabij het erf behoren te staan. Na een gesprek met de aanvrager heeft het bestuur het bezwaar ingetrokken. De aanvrager heeft gewezen op de noodzaak van energie neutraal werken op het biologische bedrijf. Met de aanvrager is afgesproken dat de molens verwijderd of verplaatst worden zodra dat mogelijk is. Aan de gemeente is verzocht met TenneT in overleg te treden over de regel dat deze molens niet onder of nabij een hoogspanningsverbinding mogen staan. De molens zijn immers lager dan de kabels.

De precieze motivering om het bezwaar in te trekken vindt u >>>hier<<<.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...