Petitie tegen Vierde aanvliegroute Schiphol, die Geingebied raakt -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Petitie tegen Vierde aanvliegroute Schiphol, die Geingebied raakt

15 maart 2023

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat wil een vierde aanvliegroute voor passagiers- en vrachttoestellen over Gelderland en Utrecht richting Schiphol aanleggen. Het idee is dat de vluchten zich concentreren op een nog te bepalen denkbeeldig punt in de lucht op zo’n 70 km afstand van Schiphol. Op dat punt vliegen ze op ca. 2100-2300 meter hoogte en vanaf daar wordt daling verder ingezet. Bewoners op en naast de route zullen flink last krijgen van deze extra vliegtuigen; er komen veel vliegtuigen te vliegen en laag. Aan ieder naderingspunt is een ovaalvormig wachtgebied verbonden. Hier zal rondjes worden gevlogen als Schiphol te druk is of als er problemen zijn.

Uit onderstaand kaartje blijkt dat de route  ook gevolgen zal hebben voor het Geingebied.

In 2023 wordt de aanvliegroute ontworpen. Er gaat nog beperkte participatie in deelprojecten plaatsvinden. Wanneer de route bekend is en ook wanneer de vliegtuigen laag gaan vliegen is onduidelijk. Ook onduidelijk is waar het stijgende verkeer gaat vliegen. Ook hier wil men gaan werken met vaste routes.

Op https://www.stop4deroute.nl/ kunt u een petitie tekenen tegen de komst van deze aanvliegroute.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...