Bestrijding Japanse duizendknoop -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Bestrijding Japanse duizendknoop

21 juni 2021

bordje bij Aquaduct

Al enkele jaren rukt in Nederland de Japanse duizendknoop, een invasieve plant die in Nederland geen natuurlijke vijanden zoals schimmels of insecten heeft en zich daarom snel vermeerdert. De plant veroorzaakt veel schade en overlast omdat ze sterk woekeren en moeilijk te bestrijden zijn.

In het Gein is de plant aan een opmars bezig op de oever voor de oude melkfabriek en sinds een paar jaar woekert hij ook bij het Rien Nouwen Aquaduct tussen de hekken naast het fietspad en langs de sloot langs het fietspad.

Al een tijdje hangt bijgaand bordje op het hek bij het Rien Nouwen Aquaduct. Het bedrijf denkt de plant te kunnen uitroeien met een wekelijkse maaibeurt. We gaan het zien!

Toevallig verscheen er op de website van de provincie Noord-Holland een bericht over bestrijding met een andere methode: stroomstoten van 7000 Volt zouden het wortelstelsel moeten vernietigen. Ook dat gaan we zien!

 

bericht website Noord-Holland

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...