Gemeente blokkeert nieuwe helikoptervluchten -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Gemeente blokkeert nieuwe helikoptervluchten

16 maart 2018

Opnieuw heeft de gemeente De Ronde Venen zijn verantwoordelijkheid genomen. Eind vorig jaar koos de onderneming HeliFlight na overleg met de gemeente al eieren voor haar geld en cancelde twee vluchtdagen die met ontheffing van de provincie Utrecht vanuit het Gein zouden worden ondernomen.

HeliFlight kreeg op 9 maart 2018 echter opnieuw ontheffing van de provincie, voor vijf zaterdagen, vanaf het zelfde perceel aan Gein Zuid. De eerste vluchtdag stond al gepland voor 17 maart 2018. Dankzij snelle actie van Spaar het Gein, snelle raadsvragen van Meindert Brunia en Pieter Kroon, en snel handelen van het College van B&W en de gemeenteambtenaren, gaan die vluchten vooralsnog niet door.

Het College heeft HeliFlight en de grondeigenaar op 15 maart 2018 op straffe van een boete van € 10.000 verboden van de provinciale ontheffing gebruik te maken vanwege strijdigheid met het bestemmingsplan. Het bestemmingsplan laat immers alleen agrarische activiteiten toe en de pretvluchten vallen daar niet onder. De provincie toetst niet aan het bestemmingsplan, vandaar dat de gemeente dat wel doet (en moet).

Tegen het besluit van het College van B&W staat bezwaar open. Spaar het Gein hoopt dat HeliFlight nu begrijpt dat zij in het Gein niet gewenst is en dat zij zich daar bij neerlegt.

Resteert de opstelling van de provincie. Daar zal nog eens mee gesproken moeten worden.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...