Ongeloof over nieuwe ontheffing helikoptervluchten vanuit Gein -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Ongeloof over nieuwe ontheffing helikoptervluchten vanuit Gein

9 maart 2018

Op 9 maart 2018 heeft de provincie wederom een ontheffing voor prethelikoptervluchten vanaf een boerenweiland aan Gein Zuid verleend aan een commerciële helikopteronderneming uit Kootwijkerbroek. Het gaat om 5 zaterdagen in 2018 (voor 12 vluchtbewegingen per keer), waarvan de eerste al op 17 maart 2018 zou moeten plaatsvinden en de tweede op Pinksterzaterdag.

Vorig jaar was er veel gedoe over dergelijke ontheffingen, verleend voor vluchten vanaf een locatie op Gein Noord en een vanaf dezelfde locatie op Gein Zuid. De eerste is toen verplaatst naar een andere locatie buiten het Geingebied (waarvan het dorp toen overigens nog steeds hinder ondervond). Voor de tweede ontheffing is Spaar het Gein naar de bestuursrechter gestapt. Die oordeelde toen dat de provincie volgens de regeling ruimte heeft voor een belangenafweging tussen die van de onderneming en die van de vereniging. De rechter kon toen alleen toetsen of de provincie de belangen had meegewogen en of dat tot een apert onredelijk resultaat had geleid. Dat laatste was volgens de rechtbank niet het geval.

Gelukkig heeft het College van B&W van De Ronde Venen toen vervolgens, op verzoek van Spaar het Gein, toch een stokje voor de vluchten gestoken. De activiteit is namelijk geen agrarische activiteit en het bestemmingsplan laat niet-agrarische activiteiten daar niet toe, tenzij de gemeente toch toestemming verleent. Toen heeft de gemeente dat geweigerd.

Spaar het Gein heeft de gemeente nu gevraagd de toestemming ook in dit geval weer te weigeren. Enkele raadsfracties hebben al schriftelijke vragen gesteld.

Deze verstorende activiteit past niet in het Geingebied, waar mensen voor hun rust vertoeven.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...