Gemeente weigert helipretvluchten vanuit Gein! -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Gemeente weigert helipretvluchten vanuit Gein!

9 oktober 2017

Goed nieuws voor de tegenstanders van commerciële pretvluchten per helikopter vanuit het Gein!

Spaar het Gein vindt het Geingebied ongeschikt voor dit soort rustverstorende activiteiten en probeert op twee fronten steun te krijgen voor haar bezwaren tegen deze vluchten:

  1. bij de rechtbank Midden Nederland in beroep tegen de door de provincie op grond van de provinciale Beleidsregels verleende ontheffingen, en
  2. bij de gemeente De Ronde Venen, die een eigen verantwoordelijkheid heeft in het kader van handhaving van het bestemmingsplan.

Op dat tweede front was vandaag sprake van een doorbraak, toen de gemeente bekend maakte dat het na afweging van de betrokken belangen heeft besloten geen toestemming aan de helikopteronderneming te verlenen om vanuit de aangevraagde locatie aan Gein Zuid vluchten te verzorgen. De locatie heeft de bestemming “Agrarisch”. Voor afwijkend gebruik mag alleen toestemming worden gegeven na een belangenafweging. Die afweging heeft de gemeente nu ten nadele van de helikopteronderneming laten uitpakken. Spaar het Gein is verheugd over deze stoere beslissing van de gemeente. De resterende vluchten op 21 oktober en 16 december 2017 gaan dus niet door!

Verwacht mag worden dat de gemeente niet alleen deze ene locatie aan Gein Zuid, maar het hele Geingebied ongeschikt acht voor dit soort vluchten. Spaar het Gein realiseert zich dat het hiermee niet de rondvluchten zelf kan verbieden. Niet boven het dorp en niet boven het Geingebied. Dit succes heeft alleen betrekking op de start-/landingslocatie. Maar het begin is er!

Wordt vervolgd dus.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...