Kruispunt Driemond verbeterd -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Kruispunt Driemond verbeterd

5 juni 2015

Tijdens de Ateliersessie van 27 mei 2015 werd de laatste versie van het beeldkwaliteitsplan gepresenteerd (zie tekeningen hieronder). In maart 2015 was nog een versie getoond waarover grote opwinding ontstond, want daarin wat het kruispunt weer een soort betonbak geworden. De aannemer kon met het plan van afgelopen najaar namelijk niet uit de voeten.
Met de laatste versie valt goed te leven. Een belangrijk bezwaar is echter nog dat de doorvaarthoogte van de bruggen op 2.50 meter is getekend. Dat is hoger dan nu en dat willen we niet. Het druist ook in tegen tegen de afspraak die we op 14 januari 2015 met de provincie hebben gemaakt. De boten die het Gein inkunnen, zijn nu al groot genoeg. Straks worden de Wilhelminabrug en de Swinkelsbrug ook verhoogd en dat is voor ons onbespreekbaar.
Als de doorvaarthoogte blijft zoals deze nu is, heeft dat als voordeel dat ook de opgang naar de brug vanuit Driemond minder steil hoeft te worden.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...