UNESCO Wereld Erfgoed status Hollandse Waterlinies in gevaar -
Vorige
SLUITEN
Volgende

UNESCO Wereld Erfgoed status Hollandse Waterlinies in gevaar

28 mei 2024

Mede namens een flink aantal andere (bewoners)organisaties heeft Spaar het Gein op 26 mei 2024 de leden van Provinciale Staten van onder meer Utrecht en Noord-Holland opgeroepen de Wereld Erfgoed status van de Stelling van Amsterdam en en de Nieuwe Hollandse Waterlinie actief te beschermen, zoals de UNESCO erfgoed status verplicht, en waartoe  UNESCO erfgoed statushouders zich hebben verplicht. Die status loopt gevaar nu de provincie Utrecht en de gemeente Amsterdam vergaande plannen hebben om mega windturbines in of nabij deze gebieden te plaatsen.

Amsterdam overweegt de bouw van windturbines bij de Gaasperplas, op een steenworp afstand van het Geingebied. Utrecht overweegt de bouw van windturbines  in de polder Baambrugge-Oostzijds, onderdeel van het Geingebied.

In bijgaande brief vindt u de toelichting bij deze oproep.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...