Vervolg randvoorwaarden zon en wind; ook dreiging vanuit Amsterdam -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Vervolg randvoorwaarden zon en wind; ook dreiging vanuit Amsterdam

6 maart 2020

Burgemeester en wethouders van De Ronde Venen hebben in februari 2020 een voorstel tot vaststelling van de randvoorwaarden voor zon en wind aan de raad voorgelegd. De raad gaat daarover vergaderen op 10 maart 2020 (in commissieverband) en op 26 maart 2020 (raadsvergadering).

In de Aangepaste Nota reactie en commentaar hebben B&W gereageerd op alle ingediende zienswijzen, ook op die van Spaar het Gein. Helaas zijn B&W vooralsnog niet bereid inpassingsvoorwaarden voor windturbines in de randvoorwaarden op te nemen, zoals door Spaar het Gein voorgesteld. Daarom heeft het bestuur per brief van 3 maart 2020 aan alle raadsleden gevraagd om dit toch te doen. Ook omdat de gemeente Amsterdam op 12 februari 2020 zoekgebieden voor windturbines heeft voorgesteld en twee van die zoekgebieden erg dichtbij komen: één zoekgebied loopt tot aan het Abcoudermeer, het andere rond de Gaasperplas, dus pal bij het Geingebied! Wil je de gemeente Amsterdam daarop aanspreken, dan moet je ook intern duidelijk zijn.

Intussen hebben 2700 personen de petitie tegen windturbines in het Geingebied getekend. Daarmee mag duidelijk zijn dat het geen NIMBY-actie is, maar een breedgedragen statement.

Wordt vervolgd.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...