Mondriaan Fiets- en Wandelroutekaart -
Vorige
SLUITEN
Volgende

Mondriaan Fiets- en Wandelroutekaart

6 april 2018

Op initiatief van het Cultuurhuis Abcoude hebben fotografe Nienke Meek, tekstschrijver Jeroen Dirks en deeltijd historicus Ivy Heffelaar de ‘Mondriaan fiets- en wandelroute’ samengesteld. Eric de Leeuw, bestuurslid van Spaar het Gein, gaf advies.

De route geeft de mogelijkheid om vanaf het oude station van Abcoude (De Witte Dame) het gebied te verkennen waar Piet Mondriaan begin vorige eeuw zoveel tijd doorbracht.

De makers: “Langs het Gein treffen fietsers en wandelaars onder meer de beroemde molen die Mondriaan meer dan twintig keer vastlegde. Bij opbollende wolkenluchten lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan en het – even – 1906 is. Verderop spiegelt een boerderijgevel in het water… Inspireerde dat lijnenspel Mondriaan tot zijn latere werk?”

De Mondriaan fiets- en wandelroute is een vrolijke, luchtige manier om met Mondriaan en zijn (vroege) werk kennis te maken voor kenners en ´beginners´. Voor kinderen verschijnt tegelijkertijd een ´doe-boekje´, waarin het hondje Max ze op geheel eigen wijze laat kennismaken met het Gein en Mondriaan.

De routekaart is voor € 4,95 te koop bij de Readshop en bij Plus Koot.

Geef een reactie

Uw Terugkoppeling is waardevol voor ons. Uw email word niet gepubliceerd.

Even wachten aub...